12.10.2022

Предварителна проверка на Ленд Роувър

Всяка една кола преди да бъде купена е добре да й бъде направена предварителна проверка. Това важи и за марката Ленд Роувър. Може би тази марка не е от най-често срещаните на пазара или пък най-купуваните, но това не означава, че трябва да се знаят нейните особености и характеристики. Състоянието, в което ще купите автомобила е изключително важно и от него зависи дали след покупката ще похарчите още пари.

Предварителната проверка се прави най-често с цел да се установи моментното състояние на автомобила и дали той си заслужава поставената цена. Ако един автомобил е с висока цена, то очакванията са доста по-големи и трябва да се оправдаят.

Едва ли някой ще даде много пари за автомобил, който не може да се кара дълго време и проблемите по него са много. Именно затова в тази статия ще обърнем внимание на компонентите и нещата в един автомобил, на които трябва да се обърне внимание.

Здрав двигател- малко главоболия

Двигателят е сърцето на автомобила, което ще рече, че трябва да бъде в безупречно състояние, за да може и колата да е наред. Когато отидете да огледате харесания Ленд Роувър от вас може да го запалите и да чуете как работи двигателя. Изключително важно е да няма излишни шумове като тракания, тропания и почуквания, които биха означавали много неща.

проверка на двигателя на ленд роувър

Ясно е, че няма как да се разбере точното състояние на двигателя, но пък сте длъжни да достигне до повече изводи за него. При студено палене може да има леко въртене, но това е нормално и не трябва да ви притеснява. Ако обаче студеното палене е трудничко и на моменти невъзможно, то е добре да се замислите за тази кола и дали бихте искали да я купите.

Компютърна автодиагностика на Ленд Роувър

Представяме ви една от многото услуги, която може да ви бъде верен помощник при предварителна проверка на кола. С помощта на компютърната автодиагностика вие може да установите какво е моментното състояние на всички модули по автомобила. Всичко става чрез сканиране с устройство и софтуер, след което може да бъдат видени грешките и проблемите в автомобила.

компютърна автодиагностика на ленд роувър

Отстраняването на натрупани грешки може значително да понижи шанса от възникване на даден проблем. Затова не се колебайте и потърсете компания за компютърна автодиагностика, отделете 50-80 лева за услугата и бъдете спокойни и сигурни, че всичко по колата, което не е наред ще се разбере и след това ще може да бъде поправено в някой сервиз за коли.

Скоростната кутия също е важна!

Не трябва да пропускате и момента с проверката на скоростната кутия. Няма никакво значение дали скоростната кутия е автоматична, ръчна или полуавтоматично, то скоростите трябва да се превключват лесно и без затруднения. Трудности с превключването могат да се установят при тест драйва и ако има такива може да се поинтересувате от поддръжката, която е правил предишният собственик.

Къде можем да направим огледа и от кого да потърсим помощ?

Предварителен оглед на автомобил може да бъде направен както навън (в автокъщата), така и в сервиз. Според нас няма значение къде ще бъде направен огледа, стига да има можещ и разбиращ човек, който да ви окаже помощ. Вярно е, че в сервиза има повече неща, чрез които огледа да е по-обстоен, но и при други обстоятелства може да се направи качествен оглед.

Ако мислите, че сами няма да се справите с огледа на Ленд Роувър, то може да потърсите професионална помощ от компания, предлагаща извършването на предварителен оглед на кола с цени започващи от 100 лева. Единственото нещо, което трябва да направите е да се обадите да кажете къде искате да бъде направен огледа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Proverkanakola.com

Проверка на кола преди покупка е услуга създадена с цел да помагаме на хората които искат да закупят употребяван автомобил. Ние сме механици с дългогодишен опит в диагностицирането, ремонтирането и цялостната поддръжка на автомобили. Разполагаме с професионална техника и всякаква апаратура за оглед на кола преди покупка идваме на място и посещаваме адреси в цяла София и България..
Контакти
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram