31.01.2023

Топ 5 съвета за покупка на кола

Покупката на автомобил в днешно време може да се случи от много места и ние сме тези, които преценяваме кое да е това място. Преди покупката обаче ще трябва да се направи качествен оглед, чрез който да се установи реалното състояние на колата и заслужава ли си да я купим.

В тази статия ще отбележим топ 5 съвета, които ще ви полезни при огледа и покупката на даден автомобил. Винаги има някакви тънкости, трябващи да се знаят и чрез тях да си помогнем дори и малко.

Определете бюджета си за покупката

Много е важно да бъде определен бюджета за закупуването на автомобила. Всичко е според вашите възможности и вашето виждане за нужда от покупката на автомобил. Знайте, че към вашият бюджет ще трябва добавите и едни 10%, които ще са нужни за евентуално обслужване или поправка нещо, защото все пак купувате кола втора ръка.

бюджет за нова кола

От кого да бъде купена колата

В повечето случаи, за да се каже, че сте намерили точната кола е нужно да сте намерили и точния човек, който я продава. Кола втора ръка може да бъде купена отвсякъде, но най-често от втори, трети и т.н собственик или пък от автокъща.

Предимството на закупуването от собственик е, че може да разберете кога е поддържан автомобила, има ли някакви проблеми в момента и други нужни неща. В автокъщата много често не знаят тези неща, тъй като колата е внос от някъде и не се знае много за нея.

Лесната и евтина поддръжка винаги е предимство

Поддръжката на една кола е задължителна, ако искате тя да ви служи по-дълго. Хубаво е преди покупката да се поинтересувате колко струва поддръжката, има ли леснодостъпни авточасти и консумативи за модела и марката като цяло в България. Чакането на доставка от друга държава може да отнеме доста време и много по-скъпи части, което едва ли ще ви се хареса.

евтина и лесна поддръжка на кола

Не отивайте сами да правите предварителен оглед

Колкото и да разбирате от автомобили и тяхното устройство не е гаранция, че нещо няма да ви убегне ат погледа и след това да ви създаде някакъв проблем. Нашият съвет е да вземете със себе си ваш приятел, роднина или колега, който също разбира от автомобили и може да помогне с огледа на автомобила.

Също така може да се обърнете за помощ и към компания, предлагаща предварителен оглед на кола със специалист. Тази услуга е ще бъде полезна за всеки един шофьор, искащ да си купи вече употребявана кола. Присъствието на човек от фирма ще спомогне с поне малко респект у продавача и може да сподели всичко около състоянието на автомобила.

Тест драйв

Тест драйв винаги трябва да бъде правен без значение откъде купувате автомобила. Чрез него вие ще може да си дадете реална представа за това какво е държанието на колата на пътя, има ли някакви проблеми с управлението, скоростната кутия, окачването, наличните екстри и т.н. Без да ви бъде позволен тест драйв от продавача не е хубаво да правите покупката, защото след това може да съжалявате.

тест драйв преди покупката на кола

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Proverkanakola.com

Проверка на кола преди покупка е услуга създадена с цел да помагаме на хората които искат да закупят употребяван автомобил. Ние сме механици с дългогодишен опит в диагностицирането, ремонтирането и цялостната поддръжка на автомобили. Разполагаме с професионална техника и всякаква апаратура за оглед на кола преди покупка идваме на място и посещаваме адреси в цяла София и България..
Контакти
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram