27.09.2022

Предварителна проверка на Мерцедес

Мерцедес е една от най-търсените и харесваните марки както от млади, така и от стари шофьори, които са карали много други марки коли. Преди да си закупите кола от марката Мерцедес е хубаво да направите предварителна проверка на харесаната от вас кола.

При проверката на кола преди покупката трябва да обърнете внимание на няколко основни неща, от които зависи безопасното и безпроблемно шофиране. В тази статия ще разберете какво точно трябва да огледате и да се уверите, че е наред.

Проверка на двигателя и всичко под капака

Може да се каже, че двигателят е сърцето на един автомобил. Ако той не работи както трябва, то всички останали компоненти губят смисъл дори и да работят перфектно. Двигателят също така е и частта, която е най-скъпа за поправка, поддръжка или смяна. Това означава, че при огледа трябва да обърнете голямо внимание на това как той работи.

Добре е когато колата се запали да няма странни шумове от двигателя, защото почти винаги тези шумове са знак, че има някакъв проблем. Ако случайно при запалване чуете тропане или някакви други шумове е хубаво да попитате продавача на какво се дължат те, могат ли да създадат последващи проблеми и има ли нужда от поправка.

Когато капака е отворен може да погледнете и климатика на автомобили. Попитайте кога е почистван, зареждан и т.н. Влезте в колата, запалете я и вижте дали работи (топло и студено). Ако не влиза топъл или студен въздух в купето, то това означава, че някъде в системата има някакъв проблем, който трябва да бъде поправен.

Има още други неща, на които трябва да бъде обърнато внимание, но не можем да ги изброим, защото са много и ще пропуснем нещо.

Изпробвайте колата и как тя се държи на пътя

Винаги когато ще купувате кола, независимо от марката и модела трябва да ви бъде предложен тест драйв. След огледа на Мерцедеса, харесан от вас ще трябва и да го покарате малко по пътя.

тест драйв на мерцедес

След като се качите, ще може да разберете каква е атмосферата и отвътре. Запалването на колата трябва да е безпроблемно. Като потеглите е нужно да обърнете внимание на управлението на автомобила, неговите спирачки, светлини, скоростите и още други.

Ако ви бъде отказан тест драйв, то това означава, че от вас се крие нещо в състоянието на Мерцедеса. Може да бъде някакъв проблем с управлението, системите в автомобила или пък изправността на скоростите. Бъдете настоятелни за тест драйв и не купувайте кола без да е направен такъв.

От кого да потърсим помощ при проверката на Мерцедес

Не е добре да отидете за проверка на кола сами, тъй като все нещо няма да ви бъде ясно и ще се наложи да ви бъде разяснено. Съветваме ви да се обърнете към компания за предварителна проверка на кола преди покупка.

По този начин вие ще получите професионална помощ от хора, които разбират от коли и имат опита с огледи на хиляди автомобили с различна марка и модел. Единственото нещо, което трябва да направите е да се обадите на такъв тип компания. Огледа на колата може да бъде извършен както на място при самия човек, който продава въпросният Мерцедес, така и в автокъщата, където сте открили колата.

Компютърна автодиагностика на Мерцедес

Ето още една услуга, от която трябва да се възползвате преди да закупите Мерцедеса, който сте си харесали. Потърсете сервиз или компания за компютърна автодиагностика и направете запитване за направата на такъв тип диагностика.

компютърна автодиагностика на мерцедес

Може да бъдете посетени на адрес от екип, извършващ диагностиката или също така в автокъща. Ще разберете какво е моментното състояние на Мерцедеса и по този начин ще си изградите ясна представа за това какви проблеми има и трябва ли да се правят последващи ремонти след покупката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Proverkanakola.com

Проверка на кола преди покупка е услуга създадена с цел да помагаме на хората които искат да закупят употребяван автомобил. Ние сме механици с дългогодишен опит в диагностицирането, ремонтирането и цялостната поддръжка на автомобили. Разполагаме с професионална техника и всякаква апаратура за оглед на кола преди покупка идваме на място и посещаваме адреси в цяла София и България..
Контакти
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram