07.08.2022

Предварителна проверка на Фолксваген

Фолксваген и всички модели от тази марка са изключително търсени не само у нас, а и в целият свят, защото се славят със здравина и качество. Дали това е така или е мит не можем да кажем. В тази статия ще стане на въпрос за нещата, на които трябва да бъде обърнато внимание при огледа преди покупката.

Може би си мислите, че не е нужно да се набляга на предварителният оглед на колата преди покупката, но това не е така. Огледа е важен, защото по този начин вие разбирате в какво състояние е колата, има ли някакви проблеми и дали е за вас и вашите изисквания.

Защо да направим предварителен оглед на Фолксваген?

Ще започнем с това, че предварителният оглед на автомобил преди неговата покупка дава яснота и сигурност на купувача. С огледа преди покупката на Фолксваген може да видите автомобила отвън и отвътре. Може да разберете за неговото техническо състояние, изправността и т.н.

Ако не направите предварителен оглед на харесаната от вас кола, то вие рискувате да купите Фолксваген, който не е в изправно състояние или има проблеми, които трябва да бъдат поправяни след покупката и това да ви струва скъпо. Усилията, които трябва да положите при огледа преди покупка са малки и това е още една причина да се възползвате от възможността.

Към кого можем да се обърнем за помощ при огледа на Фолксваген?

Има много варианти за това към кого може да се обърнете за помощ, но един от вариантите се отличава по един или друг начин. Това е предварителен оглед на кола с помощта на компания. По този начин вие ще бъдете сигурни, че огледа на Фолксваген ще премине по план и под наблюдението на специалист, който разбира от работата си.

Единственото нещо, което трябва да направите, за да се възползвате от тази услуга е да се обадите на такава компания, да кажете за какъв точно автомобил и марка става на въпрос и да бъдат уговорени датата и часа. Предварителният оглед на харесания от вас Фолксваген може да стане в сервиз, на вашият адрес или пък на място в автокъщата, от която искате да купите автомобила.

За тази услуга ще трябва да си отделите някакви средства, тъй като тя е платена. Цената може да варира от 100 до 150 лева, като за тези пари вие ще получите професионална помощ, мнение около това дали да купите този автомобил и оглед, от който да разберете в какво състояние е автомобила.

На какво точно да обърнем внимание при огледа на Фолксваген?

Когато човек отиде да си избира кола, то той първо вижда нейният външен вид. По колата е хубаво да няма излишни пребоядисвани, ръжди и вдлъбнатини, които се набиват на очи.

Отвътре нещата също трябва да бъдат наред. Салона на автомобила да бъде здрав, да няма лоши миризми и чистотата да е била в задълженията на предишният собственик. Всичко това може лесно да се види и ако случайно нещо не ви хареса, то вие да го отбележите като проблем.

Двигателят на колата трябва да е в перфектно състояние, тъй като той е важна и скъпа част от цялостната система на колата. Него може да го проверите, след като запалите колата и направите тест драйв, който да ви даде ясна представа както за двигателя, така и за скоростите и за държанието на колата на пътя.

Как да разберем какво е състоянието на компютъра и останалите системи на автомобила?

При по-новите автомобили се наблюдава въвеждането на все повече електронни системи, които крият своите рискове. При покупката на Фолксваген може да направите компютърна автодиагностика, за да разберете в какво състояние са ел. системите на автомобила, неговото управление, горивна система и т.н.

За тази цел ще трябва да се обърнете към компания или сервиз за извършването на такъв тип диагностика, за да бъдете сигурни, че всичко ще бъде наред и вие ще разберете за всички проблеми около състоянието на колата. Автодиагностиката също може да бъде направена на място, като вие само трябва да кажете къде да дойде екип и да я извърши.

При огледа на Фолксваген бъдете бдителни, преглеждайте всяко нещо внимателно и при някакви съмнения за състоянието задавайте въпроси към продавача, за да ви бъде разяснено всичко.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Proverkanakola.com

Проверка на кола преди покупка е услуга създадена с цел да помагаме на хората които искат да закупят употребяван автомобил. Ние сме механици с дългогодишен опит в диагностицирането, ремонтирането и цялостната поддръжка на автомобили. Разполагаме с професионална техника и всякаква апаратура за оглед на кола преди покупка идваме на място и посещаваме адреси в цяла София и България..
Контакти
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram