27.07.2022

Съвети при оглед на кола преди покупка

Продаването и купуването на коли у нас ще продължи и цените на горивата няма да повлияят сериозно на този процес. Това е така, защото автомобилите са средството за придвижване, което не може да бъде заменено с друго.

В България нямаме бързи и чести влакове, които да се използват за ходене до работното място в съседен град или пък градски транспорт, който да не закъснява и да няма проблеми с придвижването около него.

В тази статия ще научите защо трябва да се направи обстойна или не чак толкова обстойна проверка на колата, която ще купувате, на какво точно да обърнете внимание и от кого може да потърсите помощ, ако мислите, че няма да се справите сами с това начинание.

Защо трябва да се направи проверка на колата, която ще закупите?

Причините да се направи предварителен оглед и проверка на състоянието на колата са много, но ние ще разгледаме само някои от тях. Не е казано, че задължително трябва да се направи проверка на колата, но е препоръчително, за да имате ясна представа какво купувате и какво ще карате в следващите няколко години.

На първо място е нужна предварителната проверка, защото не се знае в какви ръце е била колата преди да я откриете. Има собственици, които обичат да поддържат колата си здрава, изрядна и чиста, защото не обичат хаоса и мръсотията.

Има обаче и собственици, които карат автомобилите си до счупване, без да ги поддържат и чистят и след това директно пускат автомобила за продажба и очакват бърза продажба и добри пари.

Друг случай, заради който трябва да направите предварителна проверка са автокъщите. Понякога при вноса на коли за автокъщите се случва да се вземат някои части като катализатор, радио или друга част, която ще трябва да си я купите след това и да дадете още пари.

Много хора ще кажат, че колата е до късмет, но това не е така. Важно е хубаво да разучите марката, модела и кусурите на колата, която сте си харесали и да бъдете подготвени по някакъв начин за нея и възможните й проблеми. Също така е хубаво да избирате марки и модели коли, за които има резервни части и разбира се да бъдат по-евтини, защото при повреда ще дадете една идея по-малко средства за поправката й.

На какво точно да обърнем внимание при предварителната проверка?

Нещата, на които трябва да бъде обърнато внимание са изключително много, но сега ще стане на въпрос за основните такива.

Когато отидете да направите предварителен оглед на дадена кола, то първото нещо, което виждате е нейният външен вид. Затова на първо място му обърнете внимание на него. Хубаво е колата да не е била пребоядисвана или ако е била, то това да е правено от бояджия, който разбира от работата си.

След това ще трябва да отворите капака и да направите доста обстоен оглед, чрез който да разберете малко повече за състоянието на двигателя, акумулатора, парното, охладителната система и т.н.

Колата, която ще купувате е хубаво да бъде и изрядна в отношение на интериора. Има много добре поддържани коли, чисти и спретнат, но трябва да попаднете на така. Ако не сте пушач е хубаво в колата да не се е пушило, защото миризмата може да е временно прикрита, след което да отмине периода на препарата и така да започне с лошите миризми.

Ръждата по колата не е хубаво нещо и е добре да се стремите към коли, които нямат ръжда или пък ако имат, то тя да е малко и на места, на които не се вижда. Ако има много ръжда по колата ще се наложи да я закарате при майстор, който да закърпи ръждата и да боядиса поправените места.

От кого да потърсим помощ при предварителната проверка на автомобил?

При нежелание да харчите пари за предварителната проверка на кола преди нейната покупка, то вие може да я направите сами или пък за по сигурно с ваш роднина или приятел, който има някаква представа от автомобили и познания за отделните и компоненти.
Ако обаче не сте сигурни в себе си или пък няма от кого да получите помощ, то вие може да се обърнете за помощ към компания за извършване на предварителен оглед на кола преди покупка и така да сте напълно сигурни, че няма да сгрешите с избора си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Proverkanakola.com

Проверка на кола преди покупка е услуга създадена с цел да помагаме на хората които искат да закупят употребяван автомобил. Ние сме механици с дългогодишен опит в диагностицирането, ремонтирането и цялостната поддръжка на автомобили. Разполагаме с професионална техника и всякаква апаратура за оглед на кола преди покупка идваме на място и посещаваме адреси в цяла София и България..
Контакти
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram