31.08.2022

Предварителен оглед на КИА

Повечето шофьори, които ще си купуват кола втора ръка правят предварителен оглед на колата и това е правилният подход. При огледа трябва да обърнете внимание на доста неща, за да бъдете сигурни, че купувате качествена кола, която няма да ви създава проблеми.

емблема КИА

Затова в тази статия ще обсъдим на какво точно трябва да се обърне внимание при предварителния оглед на КИА преди покупка, към кого трябва да се обърнем за помощ, колко пари ще ни струва професионалната помощ за оглед и други теми, които са полезни при покупката на КИА.

Кои са основните неща, на които да обърнем внимание?

На първо и най-важно място поставяме всичко под капака на автомобила. Ако там нещата не са наред, то няма смисъл огледа на КИА да продължава. Това е така, защото двигателя и всички останали компоненти под капака са с изключителна важност и техният ремонт винаги е много скъп.

Проверете работата на двигателя, която трябва да работи спокойно без напрежение, прекъсвания или пък странични шумове, които биха означавали някаква повреда. Най-добре може да проверите двигателя в запалено състояние и при направата на тест драйв.

Също така трябва климатика да е в състояние да работи както през лятото, така и през зимата, тъй като без него не може в нито един сезон. Казанчето за антифриза трябва да е чисто и да няма ръжда, който да се разложи при сипването на нова течност и това да запуши тръбите, които отвеждат и охлаждат.

Окачването и ходовата част на автомобила трябва да са в изправност. За тази цел е важно отношението на предишният собственик към автомобила. Ако той често е проверявал окачването и ходовата част като цяло, то колата ще е в ред, но ако не е ще трябва да пипнете по нещо и похарчите някой лев.

Знайте, че огледа на КИА не бива да бъде просто ей така, тъй като вашата сигурност и тази на хората, които возите и тези на пътя е от значение. Не трябва да правите никакви компромиси, които може да застрашат вашата сигурност след време и това да ви коства много.

От кого можем да поискаме помощ при огледа на КИА?

Може да направите огледа на КИА с ваш приятел, роднина или човек, който притежава сервиз, за да узнаете състоянието на колата. Има и по-сигурен начин за проверка на кола преди покупка и той е чрез компания, предлагаща тази услуга.

Проверката на кола преди покупка с помощта на компания става чрез специалист, който идва на адрес или пък на място в автокъщата, откъдето ще купувате автомобила. По този начин вие ще имате до себе си човек, който разбира от автомобили и знае какви въпроси да зададе на продавача, така че да разбере за състоянието на автомобила и дали той е в състояние да се кара без да се правят ремонти.

Единственото нещо, което трябва да направите е да се обадите на компанията за предварителен оглед на кола, да кажете, че става на въпрос за марката КИА и да уточните къде точно искате да се извърши огледа. Цената ще ви бъде казана, а тя варира от 100 до около 150 лева.

Компютърна автодиагностика на КИА

Ето още една услуга, която се предлага за ваше улеснение. С помощта на компютърната автодиагностика вие може да разберете в какво състояние са различните системи на автомобила като например управлението, осветлението, горивната и спирачната система, работата на климатика, състоянието на електрониката и още куп други неща.

Целият процес е свързан със сканиране на всички модули на автомобила чрез оригинален диагностичен уред, който ви гарантира, че ще открие всичко и няма да остане нищо скрито от вас и ще бъдете доволни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Proverkanakola.com

Проверка на кола преди покупка е услуга създадена с цел да помагаме на хората които искат да закупят употребяван автомобил. Ние сме механици с дългогодишен опит в диагностицирането, ремонтирането и цялостната поддръжка на автомобили. Разполагаме с професионална техника и всякаква апаратура за оглед на кола преди покупка идваме на място и посещаваме адреси в цяла София и България..
Контакти
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram