23.08.2022

Предварителна проверка на Мини Купър

Всеки един шофьор, който иска да си купи автомобил се стреми той да бъде здрав, без да има без проблеми по него и без да има нужда от ремонт. Намирането на такъв автомобил не е много лесна задача, но винаги има начини, чрез които да се открие точната кола

В тази статия ще поговорим за това как да откриете точния Мини Купър за вас, на какво да се обърне внимание при предварителния оглед и от кого да потърсим помощ за огледа преди покупката. Няма значение откъде ще бъде купена колата, то предварителния оглед е задължителен, за да сте сигурни в състоянието на колата.

Има ли компания, която предлага помощ при огледа на Мини Купър?

Огледа на Мини Купър може да бъде направен от всеки шофьор, който иска да си закупи такава марка кола, но по-сигурният вариант за оглед е чрез компания. Трябва само да потърсите компания, предлагаща такъв тип услуга и да се обадите. Трябва да кажете за какъв тип кола, марка и модел става на въпрос, за да може компанията да бъде максимално полезна.

Предимството на такъв тип компании е, че може да направи предварителна проверка на кола на адрес и така да не търсите къде точно е офиса или сервиза, където трябва да се осъществи той. Може да бъдете посетени на адрес или пък на място в самата автокъща.

На какво трябва да бъде обърнато внимание при огледа на Мини Купър?

Във всяка една кола има стотици неща, на които трябва да бъде обърнато внимание, но при огледа се набляга главно да двигателя, състоянието на окачването, интериора, електрониката и външния вид.

Електрониката на автомобила може да бъда проверена чрез услугата за компютърна автодиагностика. Този тип диагностика трябва да бъде извършена от сервиз или компания, които са се доказали в тази сфера и има добри отзиви за тях. Обикновено компютърната автодиагностика става бързо (за около 30–40 мин).

През това време се сканират всички модули на автомобила с помощта на професионален диагностичен уред, който ви гарантира, че всички грешки и проблеми ще излязат наяве. Цената на такава компютърна автодиагностика започва от 50 лева и може да достигне до 80-100 според вида и марката на автомобила.

Друг фактор при огледа на Мини Купър е двигателят, който трябва да бъде в изправност и да няма проблеми по него. Хубаво е ако поддръжката му е била навреме и с качествени консумативи, защото това гарантира за здравина и безпроблемност занапред.

Най-добрият начин за проверка на двигателя е след запалване и при направата на тест драйв. По този начин ще може да чуете шумове и тропания, ако има такива и след това да се установи от какво са те.

Външният вид на един Мини Купър трябва да е елегантен, стилен или понякога спортен. За тази цел ще трябва хубаво да огледате боята на колата, дали е боядисвана и ако е, то да бъде направено качествено. При некачествено пребоядисване се крие риск от падане или частично нараняване на повърхността при по чувствителните места. Ако забележите ръжда, то не пренебрегвайте този факт, а го приемете като минус, който след време може да ви изиграе лоша шега.

Няма да ви учуди, ако кажем, че и окачването на Мини Купъра, който се си харесали също трябва да бъде в изправност. Сигурността на пътя е от изключителна важност както за вас, така и за останалите участници в движението. Оставете огледа на окачването да го проведе специалиста от компанията, за да сте сигурни, че то е наред и в изправност.

Има още куп други елементи по автомобила, които трябва да бъдат изправни и на място, за да не правите излишни ремонти, които могат да ви костват както много средства, така и време. Като съвет ви даваме да бъдете бдителни и внимателни за скрити проблеми по колата, з ада не съжалявате за покупката.

И така оставихме интериора на последно място, но това не означава е най-малко важен в целия оглед. Ако не сте пушач и не обичате да ви мирише на цигари, то гледайте в колата, която купувате да не е пушено, защото няма препарат, който да премахне миризмата на цигари.

Интериора също така трябва да е здрав, да няма накъсвания. За да го запазите здрав след покупката може да закупите различни препарати и неща, които да го защитават.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Proverkanakola.com

Проверка на кола преди покупка е услуга създадена с цел да помагаме на хората които искат да закупят употребяван автомобил. Ние сме механици с дългогодишен опит в диагностицирането, ремонтирането и цялостната поддръжка на автомобили. Разполагаме с професионална техника и всякаква апаратура за оглед на кола преди покупка идваме на място и посещаваме адреси в цяла София и България..
Контакти
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram