13.09.2022

Предварителна проверка на Пежо

Предварителният оглед на кола преди покупка за мнозина може да не е важен фактор, но можем да ви кажем, че не е без значение. Когато си харесате Пежо, което искате да купите е добре да му направите оглед, за да сте сигурни какво купувате.

В тази статия ще стане на въпрос за това на какво трябва да се обърне внимание при огледа, с чия помощ предварителната проверка е най-сигурна и какви други услуги можем да потърсим за установяване състоянието на колата.

Проверка на колата в сервиз

Ако не ви се занимава или пък не разбирате толкова много от автомобили, то вие може да закарате колата, която сте си харесали в сервиз. Там тя ще бъде огледана от специалист, които ще ви дадат мнение за това какви минуси има автомобила, а и какви са плюсовете. Съответно за тази услуга ще трябва да заплатите определена стойност, но пък ще знаете, че няма да бъде пропуснато нещо, за което ще трябва да платите скъпо след време.

За този вариант на оглед на харесаното от ваш Пежо ще бъде хубаво да намерите сервиз, в който знаете, че няма да ви спестят нищо. Ако продавача на колата ви предложи да отидете в сервиз, който той "използва", то знайте, че може и да ви бъдат спестени доста неща, които не бихте искали да знаете.

Предварителна проверка с помощта на компания

Има и компании, които са се обособили в това да предлагат услуги за предварителна проверка на кола преди покупка. За да се възползвате от услугите на такъв тип компания е нужно да се обадите и да кажете, че искате да бъде направен предварителен оглед и проверка на Пежо.

За ваше улеснение тези компании предлагат и оглед на място. По този начин вие няма да трябва да ходите до техен сервиз или паркинг, където да бъде направен оглед. Може да бъде направен както пред вашия дом, така и в самата автокъща. При обаждането ще трябва да поясните къде точно искате да отиде мобилен екип на компанията и в колко часа ще ви бъде удобно.

А на какво точно е важно да се обърне внимание при предварителната проверка?

На първо място ще стане на въпрос за сърцето на всеки автомобил, а именно двигателя и всичко останало под капака, защото без здрав двигател няма и здрав автомобил. Ако Пежото има сервизна история, в която са вписани датите на смяна на масло и консумативи, то това е голям плюс, защото по този начин знаете, че колата е била поддържана навреме.

Най-добре може да проверите двигателя при запалено състояние. Заслушайте се дали от него идват странни звуци и тропания, които може би биха означавали за някакви проблеми. Тест драйва също е опция, от която трябва да се възползвате при предварителната проверка. Така вие ще усетите как колата се държи на пътя и дали двигателя не създава проблеми.

Друг важен момент е проверката на спирачната система и ходовата част на Пежото, което ще купувате. Спирачната система трябва да е в изправност и поддържана правилно, защото всеки знае, че сигурността на пътя винаги е на първо място.

По ходовата част не трябва да има ръжда или пък заварки, които всеки момент биха поддали и създали големи проблеми на пътя, като дори опасността за създаване на ПТП е голяма. Оглеждайте хубаво за замаскираните проблеми по колата!

Услуга. от която може да се възползвате е направата на компютърна автодиагностика. Направата на такъв тип диагностика става с помощта на оригинален диагностичен уред, чрез който се сканират всички модули на автомобила. След това грешките биват изведени на монитор и обяснени на вас, така че да може да разберете за какво става на въпрос.

Защо да потърсим компания за предварителен оглед и колко ще ни струва тази услуга?

Както вече казахме, предварителната проверка на Пежо преди покупката е важен фактор, който не трябва да пропускате за да не съжалявате след това. Хората от компанията за предварителен оглед ще ви дадат експертно мнение за това в какво състояние е автомобила, заслужава ли си парите, които ще дадете и ще ви отговорят на въпросите, които имате. Цената на такъв тип услуга започва от 100 лева и може да стигне до 150-160 лева в зависимост от вида и отдалечеността на МПС-то.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Proverkanakola.com

Проверка на кола преди покупка е услуга създадена с цел да помагаме на хората които искат да закупят употребяван автомобил. Ние сме механици с дългогодишен опит в диагностицирането, ремонтирането и цялостната поддръжка на автомобили. Разполагаме с професионална техника и всякаква апаратура за оглед на кола преди покупка идваме на място и посещаваме адреси в цяла София и България..
Контакти
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram