19.08.2022

Предварителна проверка на Тойота

Покупката на кола в днешно време не е нещо необичайно и доста от шофьорите не си дават сметка, че може да закупят автомобил, който е пълен с проблеми и няма да върши никаква работа.

В тази статия ще стане на въпрос за нещата, на които трябва да бъде обърнато по специално внимание при предварителна проверка на кола преди покупка. Ще стане на въпрос и за това- от кого можем да потърсим помощ при огледа на харесаната от нас Тойота.

Какво е хубаво да притежава харесаната от нас Тойота?

Когато купувате автомобил от първи, втори, трети или т.н собственик е хубаво автомобила да има някои неща, които ги няма при продажбата на кола от автокъща. Тук става на въпрос за наличието на сервизна история, която да ви покаже, че колата е поддържана правилно и в точното време.

Ако Тойотата има платен данък, винетка, гражданска отговорност и такъв тип задължение е в голям финансов плюс за вас. По този начин няма да мислите за това с какво да купите тези неща, а ще сте спокойни, че ги имате в наличност. Друго нещо, което е хубаво да има харесаната от вас Тойота са гуми, нужни за идния сезон. Ако пък има и от двата типа гуми, то вие сте доста на сметка.

Как можем да проверим дали електрониката на автомобила е наред?

В последните няколко години се наблюдава честа тенденция за производството и продажбата на автомобили с много електроника в тях. Това означава, че поддръжката става все по трудна и взискателна за разлика от по-старите автомобили.

За поддръжката и проверката на състоянието на електрониката в един автомобил е създадете услугата за компютърна автодиагностика. Тази услуга представлява сканиране на всички модули по автомобила с помощта на диагностичен уред, специално за марката Тойота.

След цялостното сканиране се показват пред вас на един монитор или лаптоп всички натрупани грешки и проблеми, които има по автомобила и те биват разяснявани пред вас от техника, извършил диагностиката. Също така като клиент вие имате опцията за извършване на компютърна автодиагностика на място.

Ако нямате време или възможност да закарате повредената кола до сервиз на компанията, то тя може да изпрати мобилен екип с нужната техника и диагностиката да се случи на ваш терен. Това е голям плюс за хората в големите градове, които са на работа от сутрин до вечер и времето им е доста ценно.

Сигурността на пътя е най-важна!

Запомнете този факт и нека той ви води при покупката на Тойота. Не е препоръчително да купувате автомобил, който е неизправен, защото така рискувате както вашия, така и чуждите животи на пътя. Важно е по автомобила да няма ръжда, която след време може да стане повече и да ви създаде проблеми. Ходовата част трябва да е изрядна и да няма проблеми по нея, защото по време на път може да ви изиграе и дори да се стигне до ПТП.

От кого да потърсим помощ при огледа на Тойота преди покупка?

Ако мислите, че сами няма да се справите с огледа на харесаната кола, то има варианти, които ви дават качество, цена и сигурност в едно. Такъв вариант е оглед на Тойота с помощта на компания.

Единственото нещо, което трябва да направите е да потърсите такава компания, да се обадите и да кажете за каква точно марка кола и модел става на въпрос. Може и да сте си харесали повече модели от марката Тойота и с помощта на специалист да изберете точната за вас.

Голямото предимство на такъв тип компании са мобилните екипи, с които разполагат те. Това ще рече, че вие може да сте си избрали кола от другата част на града, в който живеете или дори в друг град и да се отиде на място за огледа. Също така може да отидете и на място в самата автокъща и там да бъде направена проверката, която да установи състоянието на колата.

Като за край ще ви дадем няколко съвета, които да ви водят при покупката на ново или пък използвана кола Тойота:

  • не правете компромиси с проблеми, които сте установили, само защото са ви казали, че не е нищо сериозно;
  • не се доверявайте на сервиз, предложен ви от продавача на въпросният автомобил, защото могат да ви бъдат спестени някои проблеми;
  • и като за край можем да ви кажем, че предварителната проверка е важна и не трябва да бъде пренебрегвана, за да може да сте доволни от направената покупка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Proverkanakola.com

Проверка на кола преди покупка е услуга създадена с цел да помагаме на хората които искат да закупят употребяван автомобил. Ние сме механици с дългогодишен опит в диагностицирането, ремонтирането и цялостната поддръжка на автомобили. Разполагаме с професионална техника и всякаква апаратура за оглед на кола преди покупка идваме на място и посещаваме адреси в цяла София и България..
Контакти
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram